• RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Follow basePortals on twitter or 
become a fan on Facebook

follow us on twitter become a fan on facebook

Parnassou 25 Hlioupolis

T: 30 210 6209391

F: 30 210 6254977

info@baseportals.gr


Statistics

  • Entries (7)
  • Comments (0)

Sponsored AdsMonetize your site!

7 λογοι που το Bing ηρθε για να μείνει 

Posted by Admin 04/08/2011

 

bing

Το BING ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Παρά τη δημόσια κριτική που ασκείται για τις ζημίες που δημοσίευσε η Microsoft για το Bing και παρά το ότι για το αν είναι απαραίτητη και η αντικατάσταση ακόμα του CEO Steve Ballmer η εταιρεία δεν είναι πιθανό να αφήσει να πάει χαμένη η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης τουλάχιστον σύντομα.

Εδώ περιγράφονται επτά λόγοι για τους οποίους δεν είναι πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα στοιχεία Πίσω από τις επικρίσεις

Δύο σημαντικά δημοσιεύματα που έφεραν στο προσκήνιο το θέμα . Πρώτον, ο Robert Cyran έγραψε ένα άρθρο που περιγράφει τις απώλειες που προκαλούνται από το Bing και η δυνατότητα κέρδους που υπάρχει από μια υποτιθέμενη πώληση του Bing. Το άρθρο, "Bing Becomes a Distraction for Microsoft", αργότερα πάρθηκε από τους New York Times.

Τότε είχαμε τις δηλώσεις από τον hedge fund manager David Einhorn που ζητά ο Steve Ballmer να αντικατασταθεί. Όχι, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η είδηση έφτασε στα media top. Σύμφωνα με τον Cyran, θα υπήρχαν σίγουρα αγοραστές εκεί έξω: Apple, Facebook, ίσως ακόμη και Amazon. Και με τη δυνατότητα μιας συμβολικής τιμής πώλησης και με ένα μειωμένο κόστος λειτουργίας, η πώληση θα είναι ένα "θείο δώρο για τους επενδυτές της Microsoft," σύμφωνα με τον Cyran. Ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια, όμως, η Microsoft δεν έχει πρόθεση απόρριψης του έργου.

Εδώ είναι το γιατί:

1. Το Bing ήταν πάντα Long Haul Project

Όπως περιγράφεται από τον Microsoft Product Manager Paul Yiu, η Microsoft έχει πάντα την νοοτροπία του ιδιοκτήτη, όταν πρόκειται για έργο. Η εταιρεία είναι αφιερωμένη στο να κάνει μεγάλα έργα, ακόμη και όταν αυτό σημαίνει ζημιές. Αυτό δεν είναι το πρώτο Long Haul Project που η Microsoft έχει αναλάβει, είναι ένα από τα πολλά . Όπως ένα παρόμοιο παράδειγμα είναι το Xbox που παρουσίαζε ζημίες μέχρι που η Microsoft συγκέντρωσε τα αποκλειστικά δικαιώματα του "Halo".

2. Είναι Παραποιημένα τα στοιχεία των Ζημιών

Είναι αλήθεια ότι το Bing έχει χάσει χρήματα?

Ναι είναι αλήθεια. Είναι η μεγάλη μαύρη τρύπα που περιγράφουν ο Cyran και διάφοροι άλλοι? Όχι καθόλου δεν είναι έτσι. Όπως αναφέρεται και στο Wired, τα αριθμητικά στοιχεία που παρατίθενται προέρχονται από το "Online Services Division" της Microsoft, και δεν αφορούν μόνο το Bing. Αυτό σημαίνει ότι τα data centers, οι υπηρεσίες cloud computing, καθώς και μια σειρά άλλων έργων είναι όλα μέρος των αριθμητικών στοιχείων που παρατίθενται.

3. Το Bing έχει στρατηγική που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα

Ο Qi Lu, ο πρόεδρος των εν λόγω on-line Υπηρεσιών, συζητησε τη στρατηγική για το Bing. Για την Microsoft το Bing είναι κάτι περισσότερο από μια ανταγωνιστική μηχανή του Google. Η εταιρεία προσπαθεί να γίνει το Bing μια «μηχανή απόφασης» που, σύμφωνα με τον Lu σημαίνει, να είναι σε θέση να "καταλαβαίνει την πρόθεση των χρηστών και να κάνει αντί αυτών την υπολογιστική δουλειά από το να τους δώσει τις γνώσεις για να ολοκληρώσουν μόνοι τους μια εργασία." Και κάτω από αυτό το σκεπτικό ειλικρινά το έργο έχει μόλις αρχίσει.

4. Στενεύουν οι δυνατότητες μεγάλων δαπανών

Η Microsoft επένδυσε πολλά σε κέντρα δεδομένων, αλλά αυτά είναι up and running αυτή την στιγμή. Στη συνέχεια, η Microsoft επένδυσε στην εταιρική σχέση με το Yahoo. Αυτή είναι μιά συνεργασία που τα αποτελέσματά της θα εκκαθαρισθούν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ακόμα η Microsoft προχώρησε σε προσλήψεις άνευ προηγουμένου αυτό το διάστημα. Αυτό είναι επίσης ένας παράγοντας επιβράδυνσης. Ναι, οι δαπάνες ήταν μεγάλες, αλλά ήταν επίσης πλήρως επιβεβλημένες και η επιχείρηση προέβη σε αυτές με πλήρη επίγνωση του κόστους αλλά και τις δυνατότητες μακροπρόθεσμων οφελών. Δεδομένου ότι αυτές οι δαπάνες συνεχίζουν να υποχωρούν, οι μέτοχοι θα πρέπει να βρίσκονται σε πολύ πιό ευχάριστη θέση τώρα με τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν από το Microsoft "Online Services Division".

5. Το Bing Μεγαλώνει

Παρ 'όλες αυτές τις επικρίσεις, το Bing έχει κάνει μια έντονα αξιοθαύμαστη δουλειά με αποτέλεσμα να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Το Bing αυτή την στιγμή ελέγχει πάνω από 14 τοις εκατό του όγκου αναζήτησης στο διαδίκτυο, και όταν συνδυάζετε το Bing με το Yahoo, τα τελευταία στοιχεία δίνουν 30 τοις εκατό. Προσθέστε σε αυτό και την αύξηση από 14 τοις εκατό στα 24 τοις εκατό του όγκου των κλικ για τις διαφημίσεις αναζήτησης, και είναι σαφές ότι βρίσκεται καθαρά σε ανοδική πορεία.

6. Είναι πάρα πολύ καλά εδραιωμένο

Ας πούμε υποθετικά ότι η Microsoft ήθελε να πετάξει το Bing. Μα αν ήταν έτσι όπως μας υπενθυμίζει το Redmond Mag, η Microsoft θα συνέχιζε να το ενσωματώνει σε οποιοδήποτε προιόν της από το Xbox 360 μέχρι τα επερχόμενα Windows, αυτή είναι μια διαπίστωση που μας δείχνει ότι το Bing είναι εδραιωμένο μέσα στο γενικότερο παραγωγικό status της εταιρείας.

7. Ποιος είναι αυτός που θα πάει να αγοράσει κάτι σαν το Bing?

Γεγονός είναι πως το Bing συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, και η μόνη εταιρεία που μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση είναι η Microsoft δεν είναι, ούτε το Facebook ούτε η Apple, ή οποιοσδήποτε άλλος. Επιπλέον, η μετάβαση του Yahoo στο bing ακριβώς μόλις έχει ολοκληρωθεί και ήταν κάτι που πήρε μήνες και καραβιές από χρήματα. Και αναρωτιέται κανείς ποιά θα ήταν η άλλη εταιρεία που θα ήθελε να εμπλακεί σε μια τέτοια ιστορία αυτή την δεδομένη στιγμή? Σίγουρα, υπάρχουν πλεονεκτήματα για άλλες εταιρείες να εμπλακούν με το Bing, αλλά δεν υπάρχει τρόπος η Microsoft να μπορεί να πάρει τώρα οτιδήποτε κοντά στην πλήρη τιμή του. Πιστεύουμε για όλους αυτούς τους λόγους ότι το Bing ήταν είναι και θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι από την συνολική εικόνα της Microsoft ως ηγέτιδας δύναμης στην πληροφορική.

Base Portals Ltd
Tweet This
Comments are closed on this post.